Spre deosebire de majoritatea firmelor de training sarcina noastră nu este să livrăm traininguri, cursuri sau ateliere.

Sarcina pe care ne-am asumat-o este aceea de a susține schimbările comportamentale dezirabile
și îmbunătățirile de performanță așteptate de client.

Dacă am putea da fiecărui participant o pastilă care să îi crească performanța, am face-o. Însă atât timp cât nu există un asemenea tratament miraculos, noi construim un mediu care să ofere și să susțină dezvoltarea celor ce se scufundă în el cu dorința de a fi mai buni.

Ecosistemul de învățare este un ansamblu format dintr-un mediu cu oportunități și facilități de învățare omogene (biotop) și comunitatea de organisme vii, respectiv participanți, formatori, instructori, asistenți de învățare, suporteri și manageri de învățare care conviețuiesc în acest mediu (biocenoza), și în care se stabilesc relații strânse, atât între persoane, cât și între acestea și factorii de mediu.

Learning Ecosystem a creat în 2012, după 12 ani de experimentare, primul mediu omogen dedicat celor care doresc sa învețe și anturajului lor personal și profesional, construind procese și facilități specifice de formare, în care aceștia să interacționeze coerent, consistent și eficient cu scopul de a se dezvolta personal, profesional și spiritual.

Learning Ecosystem cercetează, inovează, dezvoltă și livrează
ecosisteme de învățare
pentru lideri și echipele lor,
pentru organizații și companii.

Creăm cele mai complete medii de învățare în care participanții, fie că participă individual sau în echipe, beneficiază oriunde (la birou, acasă, în troleibuz etc.) și oricând, de cel mai simulativ mediu de învățare și dezvoltare atât personală cât și profesională.

Așa cum organismele vii nu pot trăi fără un mediu propice și fără să interacționeze cu celelalte vietăți, la fel și procesele de dezvoltare umană nu au remanență dacă sunt scoase din mediul lor și din interacțiunea cu cei din jur (familie, colegi, prieteni, șefi, organizații etc.). Learning Ecosystem crează mediul în care dezvoltarea se poate realiza complet.

Învățarea nu mai reprezintă un obiectiv, ci rezultatele obținute!

De aceea, pentru Learning Ecosystem obiectivul nu mai este învățarea propriu-zisă, ci rezultatele pe care ea le produce în viața personală și profesională a omului.

Learning Ecosystem conectează oamenii între ei și cu tehnologia, oferind conținut de ultimă oră și experiențe structurate de învățare relevante.

Concret elementele care constituie ecosistemele noastre de învățare sunt organizațte pe trei medii de învățare sau suport al învățaării: învățarea propriu zisă sau îi mai spunem noi învățarea cu cap, procesele care susțin învățarea și stilul de viață potrivit care favorizează procesele de dezvotare și învățare armonioasă.

Învață cu cap

Învață susținut

Învață cu stil
Training: Fiecare ecosistem are unul dau mai multe traininguri ce pot fi personalizate nevoilor de învățare de cunoștințe și dobândire de abilități. Suporteri: Fiecare este responsabil de propria formare. Dar nu ar fi mai simplu și mai plăcut să te susțină cineva. Adică chiar să te încurajeze, să te felicite când ai succes și să te ajute când nu reușești. Ecosistemul nostru de învățare oferă posibilitatea de a avea propria ta galerie plină cu suporteri. Tu îi alegi, noi îl ajutăm să fie alături de tine. Brain food: Formarea are nevoie de un creier pregătit. De aceea, e bine să fie în formă. Iar pentru a fi în formă este important ceea ce mănânci. Studii științifice arată că învățarea asociată cu un anumit regim alimentar poate duce la rezultate  spectaculoase.
Ateliere: Fiecare ecosistem are unul sau mai multe ateliere ce susțin aplicarea practică a cunoștințelor dobândite în viața de zi cu zi, fie că este ea profesională sau personală. Manageri: Nu ar fi mai folsoitor ca managerii care te trimit la formare să știe cum să folosească noile tale capacități, abilități, cunoștințe? Ecosistemul nostru de învățare face legătura între ceea ce ai dobândit tu și cadrul de care ai nevoie la locul de muncă pentru a pune în practică ceea ce ai învățat. Brain fitness: Formarea pune la treabă în primul rând creierul. Creierul tău nu are nevoie doar să fie pregăti, ci are nevoie să fie antrenat. E ca la olipiadă. Contează ceea ce mănânci în performanțele tale sportive, dar conteză și mai mult ce antrenamente ai făcut. Ecosistem de învățare oferă cea mai bună posibilitate de antrenament pe arii corticale ca atenția, felxibilitatea în gândire, luarea deciziilor, calculul, memoria sau limbajul.
Paltformă on-line: Fiecre ecosistem are dedicat un sistem de management al învpțării online ce permite fiecărui participant să își personalizeze și individualizeze atât conținutul formării cât și interacțiunea cu ceilalți partiicpanți și mai ales cu formatorii. LE-ușori: Învățarea costă. Învățarea de calitate costă mult. Dar, nu ar fi fain ca învățarea să îți aducă și bani? Ei bine, ecosistemele de învățare construite de noi fac asta. Pe măsură ce contribui cu conținut la formare, poți primi LE-ușori. Niciodată nu a fost mai ușor să câștigi bani imediat din formare. Fitness: "Mens sana in corpore sano". Un creier deștept într-un organism slab nu este suficient. Completează-ți stilul cu exerciții fizice care dovedit stimulează învățarea.
Consiliere / MentoratCoaching: Fiecare participant are posibilitea de a fi ghidat în procesul de implementare a soluțiilor de mentori sau coach specilaizați. Burse: Atunci când vedem că există potențial de fornare, dar nu există resursele necesare susținerii formării, suntem gata să creem cadrul în care să fie obținute - parțial sau total - aceste resurse. Relaxare: Învățarea este un proces costisitor enegetic și de aceea produce oboseală. Într-o lume în care nu e prea mult timp de relazare, cum poți obține tipul de odihnă de are corpul tău are nevoie. Ecosistemul de învățare oferă soluții.
Gamification: Fiecare ecosistem propune o soluție de competiție care să susțină învățarea, fie că alegi să fie o competiție cu ceilalți participanți, fie că alegi să fie o competiție cu tine însuți.

Acum știi ce presupune o fromare. A mai rămas să te decizi ce formă vrei să ia acest proces de formare, iar noi îl putem ambala astfel încât să răspundă nevoilor tale specifice. În clipul de mai jos vezi cele trei posibilități pe care le oferim.

Intră acum în catalogul cu ecosisteme de învățare pentru a te cufunda în mediul care te formează!